Woonhuis (tussenwoning) 'S-HERTOGENBOSCH, Hinthamerstraat 158

Hinthamerstraat 158
,
'S-HERTOGENBOSCH
Hinthamerstraat 158
,
'S-HERTOGENBOSCH
Vraagprijs
:  Verkocht
Bouwjaar
:  
1470
Soort object
:  
Woonhuis
Woonoppervlakte
:  
300
m2
Perceeloppervlakte
:  
192
m2
Inhoud
:  
1 025
m3
Aantal kamers
:  
8

Hinthamerstraat 158 is een bijzonder goed onderhouden, middeleeuwse en rijksmonumentale woning. Bestaande uit een voorhuis en een achterhuis met veel authentieke elementen zoals deze in de bouwjaar van het huis in 1470 gebruikelijk waren. Te veel eigenlijk om op te noemen maar we zullen u een schot voor de boeg geven met o.a. een zogenaamde tonggewelven kelder, de drie gekromde eikenhouten jukken die de daksporen met baanhouten dragen behoren zijn erg zeldzaam en een waar genot om naar te kijken als u een voorliefde heeft voor het zeer fraaie en vakkundige handwerk. Want daar zijn we toch eigenlijk naar op zoek. Iemand met voorliefde voor de authenticiteit en iemand die net zo zorgvuldig en met oog voor de geschiedenis het stokje wil overnemen van de huidige bewoners die hier jarenlang met heel veel plezier hebben mogen wonen.

Wat dit pand nog meer bijzonder maakt is het feit dat het nog volledig als een eigendom te bemachtigen is zonder dat er verschillende appartementen in zijn gerealiseerd. De begane grond is wel gedeeltelijk verhuurd aan de barbier die hier zijn eigen vakkunsten vertoont. Ook weer met een kwinkslag naar de oude ambachten. Deze huurder is ook voornemens te blijven huren.

Het gehele pand heeft een inhoud van ca. 1025 m3 en heeft een woonoppervlakte van ca. 340 m2.

Achter de voordeur van de gepleisterde monumentale voorgevel treffen we een lange hal aan. Deze hal geeft toegang tot de kapsalon aan de voorzijde van het pand, de gewelvenkelder, een toiletruimte en de zogenaamde kelderkamer. Zoals het woord al zegt ligt deze kamer boven de kelder en ligt daardoor iets verhoogd. Thans functioneert deze kamer als tuinkamer. Vanuit deze tuinkamer heeft u toegang tot de fraai aangelegde en rustig gelegen achtertuin. De tuin is voorzien van diverse terrassen en heeft een diepte van ca. 17m.

De eerste verdieping van het huis is te bereiken via een fraaie trappartij en is voorzien van een overloop met parketvloer welke toegang geeft tot de diverse vertrekken. aan de voorzijde van het huis bevindt zich de salon, ofwel de zitkamer van het huis. Deze is voorzien van drie fraaie raampartijen waardoor u veel lichtinval heeft en een levendig uitzicht over de Hinthamerstraat.

Aangrezend aan de woonkamer bevindt zich de keuken van het huis. Deze afgesloten keuken is voorzien van een net keukenmeubel in een L-vormige opstelling en voorzien van diverse inbouwapparatuur. Door middel van een lichtstraat heeft deze keuken een fijne lichtinval van bovenaf.

Dit lichtinval heeft u ook in de badkamer van het huis. Deze badkamer ligt namelijk naast de keuken en geniet van dezelfde lichtstraat. De badkamer is voorzien van een ruime inloopdouche, twee wastafels, een zwevend toilet en een designradiator.

Aan de achterzijde van deze woonetage treffen we de eetkamer aan. Deze ruime eetkamer heeft ook weer uitzicht over de achtertuin en beschikt over een ruime kast. Deze kast zit verwerkt in wat ooit eens een bedstee was.

De tweede verdieping is eveneens middels een vaste trap te bereiken en hier heeft u grotendeels zicht op de originele spaakbenen en de mooie houtverbindingen. Hier is ook duidelijk te zien dat de originele bouw bedoeld was als voorhuis en achterhuis.

Deze etage herbergt in het achterhuis 2 slaapkamers en een doucheruimte en in het voorhuis is er door de huidige bewoners een studio/ logeerkamer gerealiseerd met een eigen kitchenette en een slaapplaats op de entresol. Ideaal voor studentenverhuur of zelfstandige medebewoner.

Het achterhuis beschikt ook over een derde verdieping. Deze is eveneens via een vaste trap te bereiken. Hier bevindt zich nog een extra slaapkamer/ berging.

U leest het al: We zijn nauwelijks in staat om de ruimte en de sfeer goed over te brengen in deze wervende tekst en we willen u daarom vragen, bij serieuze belangstelling, dit magnifieke pand eens van binnen te bezichtigen. Graag maken we daarvoor eens een afspraak met u.

CAPTCHA
Anti spam

Vindt u deze website ook zo leuk?