Appartement (bovenwoning) 'S-HERTOGENBOSCH, van der Does de Willeboissingel 57

van der Does de Willeboissingel 57
,
'S-HERTOGENBOSCH
van der Does de Willeboissingel 57
,
'S-HERTOGENBOSCH
Vraagprijs
:  Verkocht
Bouwjaar
:  
1917
Soort object
:  
Appartement
Woonoppervlakte
:  
168
m2
Inhoud
:  
630
m3
Aantal kamers
:  
5

Van der Does de Willeboissingel 57 is een van de pareltjes die zo nu en dan beschikbaar komen op de markt. Een vooroorlogse bovenwoning met 4 slaapkamers en een dakterras van maar liefst 25 m2, gelegen in het meest geliefde gedeelte van de Bossche binnenstad direct aan rivier de Dommel.
De lommerrijke omgeving in combinatie met de sublieme ligging maken deze wijk zeer aantrekkelijk voor gezinnen die zich aangetrokken voelen tot het levendige stads-wonen en toch optimaal willen genieten van de luwte buiten het centrum.

Dit gedeelte ligt zeer centraal ten opzichte van de historische Bossche binnenstad en het moderne Paleiskwartier. Vijf minuten lopen naar het centraal station van 's-Hertogenbosch en als u de andere richting in gaat dan wandelt u zo het beschermde natuurgebied van 'Het Bossche Broek' in. Kortom: Gemak, rust, ruimte en ligging zijn steekwoorden die van toepassing zijn op deze woning.

Het bouwjaar is 1917 en het woonoppervlakte bedraagt ca. 168 m2 (exclusief buitenruimte van in totaal 33 m2)

Achter de bijzonder charmante voorgevel gaat een zee van ruimte schuil. Laten we eens binnen kijken.

Via de trapopgang op de begane grond bereiken we de eerste verdieping van het huis. Deze herbergt een ruime hal, een toiletruimte en toegangsdeuren naar de woonkamer en de keuken.

De woonkamer is ingedeeld als kamer-en-suite met originele schuifdeuren met glas-in-loodramen. Hierdoor is er een aparte eetkamer aan de achterzijde en een zitgedeelte aan de voorzijde ontstaan. In de woonkamer vallen direct een paar hele fraaie en kenmerkende elementen op zoals de hoge plafonds, de originele paneeldeuren en de glas-in-lood ramen aan de straatzijde van het huis.

Aangezien het zitgedeelte in een open verbinding staat met een extra leeshoek met erker valt direct op dat het een heel breed huis is. Aan de voorzijde uiteraard een prachtig uitzicht over rivier de Dommel met daarachter de historische binnenstad. Als u hier uit het raam kijkt dan ervaart u onmiddellijk wat een voorrecht het is om hier te mogen wonen.

De keuken bevindt zich aan de achterzijde van de woning en is recentelijk gemoderniseerd en voorzien van diverse apparatuur. De huidige eigenaar heeft handig gebruik gemaakt van de reeds bestaande elementen van de keuken waardoor de authenticiteit gerespecteerd is. Een loopdeur verschaft u toegang tot het balkon wat over de volle breedte gebouwd is.

De tweede verdieping herbergt drie slaapkamers, een wasruimte en een zeer riante badkamer. Hier vallen ook weer de hoge plafonds op en de paneeldeuren. De badkamer is voorzien van getrommeld marmeren tegels en beschikt over een ligbad, separate douche, een vrij-hangend closet en een vaste wastafel. De kleine slaap-/studeerkamer heeft openslaande deuren naar een balkonnetje aan de voorzijde van het huis.

Via een vaste trap is de derde verdieping te bereiken. Naast een overloop, CV-kast en een berging treffen we hier nog een vierde slaapkamer aan. Deze slaapkamer heeft openslaande tuindeuren naar het ruime dakterras. Ook hier heeft u weer uitzicht over rivier de Dommel. Aangezien het dakterras zich bevindt op de top-etage kunt u hier nagenoeg de gehele dag genieten van de zon en volle privacy.

Kortom: Bent u op zoek naar een sfeervolle, authentieke, charmante en royale vooroorlogse woning op een uitmuntende locatie waar superlatieven tekort komen dan nodigen wij u graag uit eens een afspraak te maken voor een bezichtiging bij dit prachtige object.

CAPTCHA
Anti spam

Vindt u deze website ook zo leuk?