Appartement (beneden + bovenwoning) 'S-HERTOGENBOSCH, Eerste Korenstraatje 5en 7

Eerste Korenstraatje 5en 7
,
'S-HERTOGENBOSCH
Eerste Korenstraatje 5en 7
,
'S-HERTOGENBOSCH
Vraagprijs
:  Verkocht
Bouwjaar
:  
1520
Soort object
:  
Appartement
Woonoppervlakte
:  
190
m2
Inhoud
:  
600
m3
Aantal kamers
:  
4

!!!! UNIEKE KANS !!! Wonen en werken combineren in een prachtig Rijksmonument!!!

Volledig monumentaal pand (Eerste Korenstraatje 5 en 7) kopen midden in het bruisende hart van de Bossche binnenstad (Uilenburg)? Dat behoort nu tot de mogelijkheden. Wij hebben het voorrecht u dit bijzondere object aan te mogen bieden. Het eerste Korenstraatje, oorspronkelijk het Korte Korenstraatje genaamd behoort tot een van de oudste straten van de oorspronkelijke Bossche binnenstad. De naam verwijst naar de levendige handel in koren die vanuit hier verscheept werden en later werden verkocht op de Korenmarkt. Het exacte bouwjaar van het pand is niet helemaal te achterhalen, maar we hebben ons laten informeren dat we in ieder geval terug kunnen gaan tot in de middeleeuwen (1520).

Voor degene die het Eerste Korenstraatje niet kennen.....Het is het gezellige verbindingsstraatje tussen de Kruisstraat/ Korenbrugstraat en de Karrenstraat.

Achter de bijzonder fraaie monumentale gevel bieden wij aan op de begane grond een kantoorruimte/detailhandelsruimte (ca. 60m2) en op de eerste en tweede verdieping een ruime bovenwoning (ca. 135 m2).

EERSTE KORENSTRAATJE 5 (Begane grond):

Een multifunctionele ruimte, thans in gebruik als kantoorruimte met volledig eigen nutsvoorzieningen. De ruimte is onderverdeeld in kantoorruimte, een pantry en een toiletruimte. Boven de pantry bevindt zich een kleine bergzolder waar de CV-ketel hangt voor de begane grond. Via een trap is de oorspronkelijke gewelvenkelder te bereiken.

EERSTE KORENSTRAATJE 7 (Bovenwoning):

De woning bevindt zich op de eerste en tweede verdieping en is te bereiken via de ruime entree/hal. Deze hal is ruim genoeg om hier uw fietsen te plaatsen en toch een goede doorgang over te houden naar het appartement.

Boven aangekomen bereiken we een ruime woonkamer met een houten vloer, een balkenplafond en twee hoge ramen aan de voorzijde bovenlichten met glas-in-lood. De kamer Heeft een L-vormige indeling waardoor er een fijne verdeling plaatsvindt tussen eet- en zitgedeelte. Aangrenzend aan het smallere gedeelte treffen we een tussenhal aan die toegang verschaft tot de moderne toiletruimte met zwevend toilet en fonteintje.

Vroeger beschikte het appartement over een balkon aan de achterzijde. Dit balkon is in het verleden bij het woonhuis getrokken en hier is indertijd het keukenmeubel geplaatst en is uitgevoerd in een licht kunststof interieur. Aangrenzend aan de keuken bevindt zich de zeer ruime bijkeuken/berging met aansluitmogelijkheden ten behoeve van de wasapparatuur.

Via een vaste trap is de tweede etage bereikbaar. Naast de overloop bevinden zich hier nog twee slaapkamers en twee badkamers. De grote slaapkamer aan de voorzijde bevindt zich direct onder de kap waardoor er een fantastische ruimte is ontstaan. Zowel deze als de slaapkamer aan de achterzijde zijn voorzien van een eigen badkamer.

De badkamers zijn modern uitgevoerd met een fraaie tegel en voorzien van designradiatoren en een douche. De badkamer behorend bij de ouderslaapkamer beschikt ook nog over een ligbad en twee vaste wastafels.

Via een losse trap vanuit de grote slaapkamer is nog een praktische zolderberging te bereiken. In deze berging bevindt zich de opstelling van de CV-combiketel van de bovenwoning.

Algemeen:

- In eerste instantie wordt alleen het gehele pand aangeboden;
- Bezichtigingen uitsluitend via ons kantoor;
- Verkoop geschiedt op basis van gunning;
- Levering dient plaats te vinden via de notaris van de verkoper;

CAPTCHA
Anti spam

Vindt u deze website ook zo leuk?